Translate

.

.

onsdag 24 juni 2015

Varför är det så viktigt att jordgubbarna just på midsommar måste vara svenska?











De Svenska jordgubbarna var ju ruttna i år, åtminstone dem jag tittade på, dessa var belgiska och var väldigt fina. Så nu undrar jag, om nu inte midsommar är Sveriges nationaldag varför är vi då så noga med att jordgubbarna just på midsommaren måste vara svenska? Oavsett hur de ser ut, ruttna eller inte så skall det vara svenska jordgubbar på midsommar, hi hi hi... Ursäkta en galen norska som faktiskt inte fattar detta... ☺ 

Hur tänker du kring detta?








Nu skall jag iväg, ingen vila ingen ro bara kila bara gno.... ☺

Go fisdag till dig! ☺

Oj, någon sa att det var onsdag, så glöm fisdagen den var igår! ☺



Kram, K


28 kommentarer:

  1. Dels tror jag att många svenskar faktiskt uppfattar midsommar som något av en nationaldag, d v s midsommarfirandet betraktas som något svenskare än svenskt liksom. Dels tror jag många oroar sig för att utländska jordgubbar är mer besprutade än de svenska. Eller så är de som jag som tycker att de svenska jordgubbarna faktiskt brukar smaka mer. Kram! <3

    SvaraRadera
    Svar

    1. Det är nog som du skriver....Kram ♥

      Radera
  2. Svenska ska re va.....annars få re va.......

    Så smaker de mer.
    Varför ska vi inte äta svenska jordgubbar??

    Ha en fin dag.
    Kramelikram.❤

    SvaraRadera
    Svar

    1. Men om de svenska är ruttna då? ☺

      Kramen ♥

      Radera
    2. Ja i brist på bröd, får man ta..................��

      Radera

    3. Så då äter du inte ruttna svenska gubbar? fniss..... ♥

      Radera
  3. Jag köpte en låda jordgubbar dagen före midsommar och när jag senare på kvällen skulle rensa jordgubbarna, upptäckte jag att cirka två tredjedelar av alla jordgubbar var mögliga/ruttna! Det var bara det översta lagret i varje kartong som var ok. Kände mig lurad minst sagt. Jag gick tillbaka till affären och påpekade detta och som tur var så hade det kommit in flera kunder som klagat på jordgubbarna så jag fick en ny låda jordgubbar som ej var ruttna.Tummen upp för det! Är det " fisdag" idag ? ... Onsdag ligger nog närmare till för dagen, hi hi... Sommarkram ♥

    SvaraRadera
    Svar

    1. Jag gjorde också det och när jag började tvätta dem var bara de översta någorlunda, det var då som jag började ifrågasätta de svenska gubbarna.... ☺

      Tack att du påminde mig att det inte var fisens dag.... ☺

      Kramen ♥

      Radera
  4. För mig är det inte så viktigt att det blir svenska jordgubbar på midsommar. De som maken och jag köpte var nog inte helt svenska, men oj så goda!

    SvaraRadera
    Svar

    1. Då tänker du som jag... ☺

      Kramen ♥

      Radera
  5. Jag vill gärna köpa svenskt vad det än gäller och inte bara för att det är midsommar. Mindre besprutat och man får nog i sig sånt som inte är bra ändå. Det där med dagarna brukar röra ihop sig ibland, men ha en bra onsdag i alla fall. Kram på dig.

    SvaraRadera
    Svar

    1. För mig är det viktigast att det är fräscht och inte blöta och ledsna gubbar jag sätter tänder i, hi hi hi....

      Kram på dig ♥

      Radera
  6. Tycker att dom svenska brukar vara godare sötare ... Men iår åt jag belgiska som var lika goda :)
    Önskar dig en mysig onsdag
    Kram

    SvaraRadera
    Svar

    1. Jag köpte de belgiska efter jag misslyckats med de svenska och de belgiska var hur goda som helst....

      Kram på dig ♥

      Radera
  7. God morgon ,,,ja du dom brukar smaka så bra o ja vill ha dom bara ;) precis som nypotatis så har det alltid varit o får fortsätta så :) hoppas du får en fin dag kram

    SvaraRadera
    Svar

    1. Ja, de som lovordar de svenska gubbarna tänker nog som du.... ☺

      Kram på dig ♥

      Radera
  8. Jag bryr mig inte om ifall de är svenska....När vi är i Spanien på midsommar äter vi spanska, så det spelar ingen roll :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar

    1. Det skulle kanske kännas märkligt att jaga svenska jordgubbar i Spanien? hi hi hi...

      Kramen ♥

      Radera
  9. Jag bryr mig inte om ifall de är svenska....När vi är i Spanien på midsommar äter vi spanska, så det spelar ingen roll :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, där är du igen, hi hi hi....

      Radera
  10. I vår butik fanns bara svenska så då blev det svenska. Annars så får pris och tillgång styra. Svenskt är inget måste för mig och jag äter inte jordgubbar så ofta.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar

    1. Jag bryr mig inte om var gubbarna kommer ifrån bara de är röda, hårda och lite söta.... ☺

      Kramen ♥

      Radera
  11. Förr var det ju svenska jordgubbar som fanns att tillgå och från Öland elle Finnerödja i Västergötland och de var väldigt goda.
    Idag vet man ju inte alls om gubbarna är svenska bara för att de ligger i kartonger som det står Sverige på.
    Jag har ätit jordubbar i många länder och oftast vid ett blindtest märker man inte någon skillnad. Men jag tror att svensk nypotatis och svenska jordgubbar är en del av den svenska midsommaren.
    Här blev det härliga spanska jordgubbar.
    Tänkte på det där med besprutning, det sker även i Sverige.
    Kram! Önskar dig en trevlig dag!

    SvaraRadera
    Svar

    1. Ja, jordgubbarna och färskpotatisen är en del av midsommaren. Men färskpotatis får inte vara mer än två dagar annars är den inte färsk längre, i affärerna ligger de nog lite längre....
      Visst sprutas det här också. ☺

      Kram och trevlig dag på dig ♥

      Radera
  12. Vi köper ju så himla mycket utomlands ifrån! Inte minst misshandlade danska grisar och kycklingar... så varför ska just jordgubbarna vara en sådan jädrans hjärtefråga för många?? Och hur många köper ens lokalproducerat mjölk? Många väljer Lidls tyska mjölk för att det är någon öre billigare. Jordgubbarna växer bättre och mera ju mer söderut man går. Nej, jag fattar ingenting...

    SvaraRadera
    Svar

    1. När vi kommer till mjölken så köper jag alltid bara Arlas lättmjölk. Att de svenska jordgubbarna är så mycket bättre det vet jag inte om jag tycker. Jag äter jordgubbar året om och när jag haft jordgubbsland så har jag tyckt att de var goda utan att jag höjt dem till skyarna... ☺

      Kramen ♥

      Radera
  13. Enligt en kvinna som är född på 30-talet och med morföräldrar som odlade jordgubbar på Möja (var tydligen väldigt kända och bra gubbar tidigare) så brukade gubbarna mogna lagom till midsommar och vara som godast då. Då fanns ju inte annat än svenska gubbar och ganska långt in på 1900-talet var det bara svenska som fanns. Vad jag förstår är just den tanken att de svenska gubbarna är som godast just vid midsommar gjorde att det är viktigt med dem när det började komma annat. Men undrar om man idag tänker så eller om det bara blivit en tradition,
    Jag tycker att de svenska gubbarna är väldigt goda om det blivit en lagom dos av sol och regn till mognad. Men jag tycker de belgiska är ganska lika våra gubbar i smaken. Däremot gillar jag inte polska.
    kram

    SvaraRadera
    Svar

    1. *** Där slog du huvudet på spiken! ☺ ***

      Kram ♥

      Radera



Du vet väl att du är ren och skär kärlek? ♥