Translate

.

.

söndag 28 februari 2016

Egna tankar kring mordet


Idag är det 30 år sedan Olof Palme mördades - 30 hela år och fortfarande pågår utredningen.


Biografen där Lisbeth och Palme var.


Adolf Fredriks kyrka ser vi här och här
vilar Palme.
Titta på bilden till vänster det röda skenet jag fångade, det finns inte på bilden till höger.

Det finns många teorier om hur mordet gick till och vem som utförde det. Många har kanske gjort sin egna teori och jag har nuddat vid min egna som ser ut lite ut så här:

Tänk på att det är bara jag som lekt med tanken på hur det kan ha gått till.

Först så tror jag inte att det var Christer Pettersson som sköt Olof Palme men jag tror att han var delaktig på något vis, förmodligen för att avleda från den faktiska händelsen och de inblandade.
Jag tror de var flera och att Christer Petterson användes för att springa mot trapporna för att dra uppmärksamheten till sig och jag tror det är möjligt att Lisbeth faktiskt sett honom.  Men jag tror inte att det var han som sköt. Christer Pettersson levde gott på extrainkomsten som skadestånd och de pengar som intervjuer gav honom så uppgiften passade honom säkert som handen i handsken.


Du får gärna skriva vad du tror om du vill...


Kram, K
Skyltar gör jag senare idag.24 kommentarer:

 1. Jag vet inte vad jag ska tro... Men jag tycker urbota synd om dom som sitter i den där hopplösa utredningen fortfarande. Såååå meningslöst att spendera sitt liv där. Det var synd att dom tog bort preskriptionstiden för mord. Om det hade preskriberats så kanske vi hade fått veta vad som verkligen hände.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Nu får vi allt hoppas att de har ett litet liv utanför utredningen också, hi hi...

   Kram ♥

   Radera
 2. Vet inte vad jag ska tro om det hela men något svar får vi dessvärre nog aldrig. Frågan är om Christer Pettersson var smart nog att genomföra det och vad hans skäl i så fall var...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag tror nog misstankarna om honom passade både honom och gärningsmännen...

   Kram ♥

   Radera
 3. Den där morgonen minns jag väl... Alla blev mer eller mindre i chocktillstånd. Ha en fin söndag. Kram

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag fick höra det på natten när vi skulle åka hem i taxi, det spelades det sorgmusik på radion och chauffören berättade vad som skett....

   Kram ♥

   Radera
 4. Jag tror inte det var Christer Pettersson som sköt Palme. Jag tror att det är en mer uppsatt person. Någon vi alla vet vem det är och kanske skulle vi bli chockade om vi visste/fick reda på vem det var som gjorde det... Så tror jag i alla fall.. Ha en fin dag! Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar

  1. Det kan mycket väl vara som du skriver, jag tror faktiskt att vi en dag får veta och då häpnar många.... Kram ♥

   Radera
 5. Nej, något svar får vi nog tyvärr aldrig!
  Och jag har ingen teori om vem det skulle vara!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag tror att vi får det.... :)

   Kram ♥

   Radera
 6. usch ja hemskt att dem inte tagit den skyldige ..fin söndag kram

  SvaraRadera
 7. Jag minns denna dag för 30 år sedan. Satt då i bilen upp till Idre för skidåkning.
  Nej, jag tror inte heller det var Krister Petterson, visserligen var det en smart man, men kapapel att sikta så noga var han inte, DEssutom verkar det nte heller troligt att Lisbeth Palme heller sett mördaren.
  Det fanns ju många högt uppsatta inom både polis och SÄPO som inte tyckte om Palme och kanske borde man ha letat mer där. Men att denna utredning fortsatt ska pågå är ju helt obegripligt. Men visst finns det någon som vet vem som skjöt skottet.
  Tittade på GW här om kvällen och hans tankar verkar u väldigt kloka.
  Stor kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag minns också vad vi gjorde. Var på en nattklubb på natten och då vi skulle ta taxi hem så fick vi veta av chauffören vad som skett...
   Jo, han hade många fiender men jag tror inte CP var en av dem....

   Stor kram på dig ♥

   Radera
 8. Jag tror att Krister Pettersson visste en hel del, men inte att han sköt.
  Jag tror det var någon höjdare, som utförde det hela. Konstigt att det inte läckt.
  Jag vet exakt vad jag gjorde när jag fick beskedet.
  Och en vecka senare var väninnan och jag på plats i Stockholm och såg mordplatsen, översållad med rosor. Vi hade bokat en hotellweekend.

  KL ♥

  SvaraRadera
  Svar

  1. Nu fick jag en tanke, han kanske hade som uppgift att springa och vilseleda och att han själv blev chockad över vem det var som blev skjuten.... Vem vet?

   KL ♥

   Radera
 9. Jag tror inte att det var CP men han kan ha funnits i närheten och därför varit någon man har sett. Jag tror han utnyttjade situationen - eller fick betalt av någon för att vara en "dimridå".
  Kanske Lisbeth Palme vet vem det är men inget säger därför hon blivit hotad (tex barnen). Det är inte omöjligt men bara något jag funderar på (hur skulle jag själv gjort om så var fallet?).
  Jag tror att det är inom de politiska leden som mördaren finns - även om det inte är den/de själva som gjort det (dvs någon betald - och då kanske den inte ens finns i landet längre).
  Men som du säger; det här är bara mina tankar som jag haft sedan jag fick höra talas om det hela.

  Här är sol idag!
  Jag funderar på en promenad
  ha en fin söndag
  kram

  SvaraRadera
  Svar


  1. Något ditåt tror jag också, vi blir nog chockade när vi får veta...

   Solig kram ♥

   Radera
 10. Vilka fina bilder du fångat in vid kyrkan, en med och en utan :-)
  Om Palmemordet spekulerar jag inte, men minns väl den dagen jag hörde det på radion och hur mitt liv då plötsligt fick en annan mening av det politiska..
  God söndagskram!

  SvaraRadera
  Svar

  1. En med själ och en utan :D))

   Snart kvällskram ♥

   Radera
 11. Visst minns man denna dag för 30 år sedan. Fick beskedet på radion på morgonen, helt ofattbart! Tror inte heller det var Christer Pettersson som sköt.....

  SvaraRadera
  Svar

  1. Visst är det märkligt, att de flesta inte tror att det Christer som sköt? Bara det blinkar rött..... Jag var på Valentino den natten som låg på Birger Jarlsgatan, fick veta av taxichauffören vad som hade hänt...

   Kram ❤

   Radera
 12. Jag minns att jag vaknade på morgonen av att alla lägenhetens radioapparater och TV-n stod på på hög volym och pappa som sa: Palme har blivit skjuten! Vilken chock det var. Jag har ingen aning om vem som sköt. Det har tydligen ingen annan heller, vilket är en skandal. Men Krister Pettersson känns konstigt - vad hade han för motiv för detta mord egentligen??

  SvaraRadera
  Svar

  1. Alla verkar minnas vad de gjorde denna natt eller morgon när de fick nyheten. Jag kan tänka mig att Christer var inblandat på något vis, men jag tror absolut inte att han visste att det var Palme som skulle skjutas....

   Solig kram ♥

   RaderaDu vet väl att du är ren och skär kärlek? ♥