Translate

.

.

lördag 31 januari 2015

Budskap på toalettenIbland läs ofta blir vi inmatade med dåliga nyheter, men nu kan vi gå på
toaletten och njuta av kärleksfulla budskap, me like! :-)

Idag skall jag ut en stund och se om jag kan hitta något som kan göra en annan glad.


Den bästa lördagen till bästa dig, tack för att du finns din härliga varelse. :-)Kram, K

torsdag 29 januari 2015

Bussen

Tog bussen och det fanns gott om sittplatser, å det tackar jag för. :-)Kom alldeles för tidigt till sjukgymnasten, så jag frågade i reseptionen på ortopedmottagningen om jag inte kunde få lägga om såret idag istället för i morgonbitti. (Läs som nu på morgonen))

JIPPIE det fick jag :-)))) tack!
Nu sitter jag med omlagt sår som läker fint, sytt med en tråd som försvinner av sig själv....

Sjukgymnasten tyckte jag låg lite före i träningen, träning och träning, det är mycket små rörelser jag talar om.

Skall tillbaka på onsdag.

Nu dricker jag kaffe i sängen och tittat TV4 nyheterna.


Kram, K ❤️Taxi eller buss?
Idag blir det sjukgymnastik, har inte bestämt mig om det blir taxi eller buss dit.
Bussen kan bli jobbig om det är mycket folk och jag får stå, kanske någon knuffar till mig och ha ha ha det värsta kan hända. :-)
Åker jag buss då kan jag kanske passa på att gå in i en affär och köpa mig en filofax.


Åker jag taxi så är det värsta köer kanske med en rasande chaufför  som skäller som en hund.
Trafiken i Stockholm på eftermiddagstid är inte att leka med, på Kungsholmen är det rena trafikkaoset, de tutar, de skriker, de hoppar ut ur sina bilar och lyfter sina knytnävar.

Skall äta lite sen får jag se hur och vad jag skall resa med.


Kram, K

onsdag 28 januari 2015

Smärta & svarta naglar

Det vore att ljuga om jag säger att jag inte har ont, några timmar kändes det befriande men nu är värken konstant. På en skala med 1-10 så ligger jag på en säker sjua. När jag ringde sjukhuset, så sa dem att jag skulle ringa igen om det inte funkade.
Men jag har så svårt att ringa, jag går med värk och hoppas att det skall vara bättre nästa timme, men det är det inte.
Jag har diskbråck i både nacke och rygg, dessa har jag tränat bort utan värktabletter genom åren. Nu när jag föll så skadades nacken igen, nu kan jag inte träna den som jag gjort tidigare, så det är smärta även från nacken.
Jag skriver detta som en egen sjukjournal, annars minns jag inte vad som skett eller sker. Minnet har påverkats  enormt, minns inte namnet på tabletten jag äter och måste ta fram paketet för varje gång jag skall ha namnet. Dolcontin 5 mg heter den och den skall vara långtidsverkande. 12 timmar men i verkligheten verkar de kanske 6, högst 7 timmar.Jag har också förlorat min fina balans som jag tränat upp. Jag har fått yrsel och hela kroppen drar åt vänster. För bara lite mer än två veckor sedan gick jag långpromenader, nu känner jag mig osäker bara jag går till Ica två minuter bort. Har även fått lite svimningskänsla och är fullt medveten om att nacken ställer till mycket. Att bara ha en fungerande arm påverkar såklart balansen, att det skulle spela så stor roll det trodde jag aldrig.

Jag ringde just nu sjukhuset, en trött röst svarar, ger mig ett nummer som som jag inte får någon nytta av. Jag ringer tillbaka och nu låter hon ännu tröttare och tar motvilligt mitt personnummer och mitt telefonnummer och säger att hon skall säga till OM HON FÅR SYN på min läkare.

Jag vet inte vad jag mer kan göra, läkaren har uttryckt gång på gång vikten av smärtstillande för bästa möjliga slutresultat av min arm.

I praktiken fungerar det sällan, var sitter problemet?


Jag har målat på mina naglar, behöver även klippa mig, måste ha någon frisyr som bara kräver tvätt & borstning. :-)


Kram K


tisdag 27 januari 2015

Undrar om någon vet???

Jag vet att det skall gå att ställa in så ingen kan knipsa ens bilder, men hur gör jag?
Naturbilder är väl okej att de cirkulerar men de privata bilderna vill jag skydda.
Jag har tittat på inställningarna, men hittar ingenting som hjälper mig....

Så nu kära kan du hjälpa mig så vore jag jätteglad. :-)

Hoppas din vecka börjat fint och fortsätter ännu bättre.


Kram, K

måndag 26 januari 2015

Film och blå långt ner på handenKöpte ett par videofilmer med mig hem, har ingen aning om vad jag köpt men någon här inne har kanske sett någon av dem?


Det är blåare i verkligheten..
Först nu undrar jag om inte handleden också fick sig en omgång, det gör nämligen ont
när jag trycker till på den, (försöker spela piano på den) :)


Kram, K

söndag 25 januari 2015

Nu går det bara framåt, tack kära bloggvänner för allt stöd..... :-)Har sovit ut, jippie! :-)

Den akuta värken är på väg bort, den värken som blir kvar den behandlas.
Jag tränar armen så ofta jag kan och just nu skriver jag med två händer, jippie :-)

Är så glad att det värsta är över, nu är det sjukgymnast och såromläggning i slutet på
nästa vecka. :-)

Ute har vi två plusgrader och trottoaren går fint att gå på, skall göra mig i ordning och ta mig en tur ut.

En fin söndag önskar jag alla mina läsare, gör inget som inte jag kan göra, lova det, ler :-)Kram K ♥

lördag 24 januari 2015

Frukost och blommor till dig ♥

Sen frukost, jodå jag äter gott och nu på morgonen hela två pannkakor. :-)
När jag kom ner till apoteket för att hämta min medicin i onsdags, så hade läkaren tänkt lite galet när han skrev ut dessa, han hade skrivit ut dubbla doser av den långtidsverkande Dolcontin och inget snabbverkande. Jag ringde sjukhuset och de tyckte att jag skulle ta två - tre 5 mg dolcontin långverkande extra, detta kändes inte bra, men jag tänkte att värken stillar sig nog så det kanske kan fungera. Men detta var inte bra, jag vaknar nattetid med en otrolig värk och får gå upp, kan nu inte ta någon smärtlindring eftersom jag har så mycket långtidsverkande i mig. Det skall gå tolv timmar mellan intag....


Här blir jag förvirrad, eftersom läkaren var extra tydlig med att jag tog mina mediciner så att jag skulle vara helt utan verk för att kunna träna armen för bästa slutresultat. Men nu är det alltså inte så, jag har ont vissa tider av dygnet och dessa stunder kan jag inte ta smärtlindring.
Just nu är jag smärtfri men på eftermiddagen kör det igång igen och jag skall då vänta till ca 22:00 innan jag kan ta de långtidsverkande och det tar en timma innan de börjar verka.
Detta blev så obegripligt skrivet att den som skall försöka läsa nog kommer att ha svårt att förstå (mitt fel alltså) Kort och koncist är jag bara smärtfri halva dygnet.

Gissar att ni är rätt trötta på min brutna arm, he he, men lite till får ni stå ut med, :-)
På torsdag skall jag till sjukhuset och träffa en sjukgymnast och på fredag skall jag träffa en som skall titta på såret och lägga om...


Den bästa lördagen till dig finaste läsare, gör något roligt och låt mig få vara med som en liten fluga på väggen, obs! (slå inte ihjäl mig bara) :-)        
Kram, K


fredag 23 januari 2015

Ha ha ha,Apotekaren önskade mig en trevlig helg när hon gav mig förstoppningsmedlet, jag stirrade på henne och vi brast ut i skratt när vi insåg det komiska i detta, ha ha ha.... Hjälp så kul! :-))


Kram, K ❤️

Förstoppad

Detta borde inte publiceras!


Nu på morgonen ringde jag min läkare, har just förstått att även jag kan drabbas av förstoppning (tyst) ... Har inte kunnat raka mig, skall beställa tid för vaxning, tihi...Skall nu gå till apoteket och se om jag blir hjälpt av det hon skrivit ut till mig. :-)
Kram, K

torsdag 22 januari 2015

Bytte påslakan med en handJag lyckades bädda med en hand, bytte tillochmed påslakan med en hand, hi hi hi, wow så stolt jag är...
 :-)))))Ser bedrövlig ut men det är bara så det är. Igår kom min kära granne och handlade, det var snöstorm så jag vågade inte ta mig ut själv.

Idag behöver jag gå till Apoteket, tror jag klarar mig dit, det är en plusgrad ute och i morgon blir det minus så jag chansar att trippa iväg...

Kram på er alla fina, tittar in till er lite sporadiskt om en stund. Kram, K ❤️

onsdag 21 januari 2015

Men Gud så stort...
Röntgen från igår efter operationen.
Träffade läkaren vid halvfyra, han var relativt nöjd med operationen. Gav mig instruktioner, information. Armen är i slunga inte gipsad. Kan duscha på anordningen de satt på armen.

Tog en taxi hem, duschade och intog morfin, smärtan är nästan den största möjliga. Det känns som jag får gå igenom operationen i vaket tillstånd utan bedövning. Gick och lade mig vid sju, vaknade elva, gick upp och åt och borstade tänderna och gick och lade mig igen för att vakna sex på morgonen.

Värken är idag mildare, tack gode Gud för det, mina ögon såg ut som en galnings ögon igår.

Idag har jag sminkat mig, druckit kaffe och ätit tunnbrödsrulle med brunost.

Funderar på om jag är klar nog för att börja ringa viktiga samtal.


Här är min roliga rumskompis som har samma namn som mig och som gärna ville vara med på bild, hon ser ut att vara färdig för fotografering, hon målade upp sig och blev skitsnygg och lyste upp salen med hela sin person. :-)
Annat med mig som såg ut som en gammal sliten galning, he he...


Tack alla för allt stöd, era kommentarer går rakt in i hjärtat och ni har gett mig mycket mer än vad ni någonsin kommer att förstå.


Stor kram, K (((❤️)))

tisdag 20 januari 2015

Ny dag....
Nu andas jag fritt igen, bad att de tog bort bedövningsdroppet. Var lite förlamad  i vänstra ansiktshalvan samt i halsen, där kändes det som det fanns ett stopp, sa till med det bestämdaste att droppet skulle bort.
På natten började känseln komma tillbaka och det gick att andas. Men nu satte värken från helvete in, inga sprutor eller mediciner hjälpte så inatt har jag legat sömnlös.
Har en jättetrevlig och rolig rumskompis, hon har brutit benet.
Tror det blir hemgång idag men vet inte än, mitt blodtryck ligger över 140/80
Jag har väldigt ont men är otroligt tacksam över att känseln är tillbaka. 

Röntgen skall visst också tas och jag vill ha kopia på min journal.

Kram, K ❤️

måndag 19 januari 2015

Kvävas...
Fick bedövningen i halsen, slangen togs bort nu. Hela vänstra sida är bedövad och jag har känsla av att kvävas. Otäckt! Ont om personal inte alls samma upplevelse sim förra måndagen.
Handen är som en död fisk...


Kran ❤️

Inlagd
Ser ni mig? :-)

Vaknade kvart i tre, låg kvar till fyra så jag hade det lugnt med dusch och annat.
Taxin väntade 06:30
Jag satt och väntade till halvåtta då jag fick min säng. En kändis satt också i väntrummet, en manlig söt sak. :-)
Tog en bild men vet inte om jag borde visa...

Tror det snart är dags för min operation snart.. Tack för alla lyckoönskningar, ni är världsbäst!

Kram, K ❤️

söndag 18 januari 2015

Sista dagen hemma
.....frukost, två pannkakor med banan och hjortronsylt


.... middag, fisksoppa från igår
... kroppen förbereds inför morgondagen, många gånger duschas det, efter operationen får man väl inte duscha? hm.....


tvättar kläderna som jag skall åka iväg med i morgon, jag tvättar inte bara kläder, jag tvättar glasögon, telefoner ja precis allt.

...har ett litet problem och det är sängen, men är säker på att även den kommer att fixas i form av goda grannar... nu skall jag hämta tvätten, må så gott och tusen-tack för att just du finns.


kram, klördag 17 januari 2015

Jag har lärt mig....  • Jag har lärt mig knäcka ägg med en hand
  • Jag har lärt mig tacka ja när någon erbjuder hjälp
  • Jag har lärt mig att människor är snälla
  • Jag har lärt mig att om jag bara följer flödet så sköter livet resten
  • Jag har lärt mig att jag är väldigt påhittig och faktiskt duktig med en hand
  • Jag har lärt mig möta min smärta
  • Jag har lärt mig tålamod
  • Jag har lärt mig mera om mig själv

Igår var jag och handlade med grannen, så nu har jag allt jag behöver tills jag kommer hem på tisdag. 
Jag måste ha en sjukgymnast och jag har bestämt mig för Fysiocenter Odenplan
Det blir väldigt mycket att tänka på, skall även kontakta  mitt försäkringsbolag.
Kanske ta hjälp med städning, fönstertvätt.

Går och lägger mig redan klocka åtta nu lördag och söndagsnatt, telefonen ringer 04:30 på måndag och taxin kommer 06:15 Jag skall vara på avdelningen kl 07:00

Tror jag har full kontroll.Har du blivit opererad i arm eller ben? Hur gick det i så fall för dig?


Tack att du finns, kram K


fredag 16 januari 2015

Pannkakor med hjortronsylt


Försöker ligga ner men det är bättre att gå eller stå...

Lite av armens färg, det är värre än det ser ut....
Gick bort och handlade, kassörskan hjälpte mig att packa. Grannen hade ringt när jag kom hem, de vill hjälpa till. Alla är så snälla så snälla att mina ögon är tårfyllda..

Hade sjukhuskontakt pr telefon igår och på måndag kl 07:00 skall jag skrivas in på avdelningen.


Soppa och pannkakor blev det igår och det var väldigt gott.
Köpte pannkakorna färdiga...

Är så tacksam att det är vänsterarmen som bröts, om det varit högra så har det inte gått alls.

Jag går upp i vikt trots att jag äter mindre, kan det bero på medicinerna? 


Kram på er alla, Ktorsdag 15 januari 2015

Försökte utan värktabletter
Nu verkar det som smärtan är konstant hela tiden. Vet inte om jag har gjort något olämpligt som haft armen i fel läge under natten, inatt gick jag upp och tog värktabletter som jag försökte vara utan hela dagen igår. Jag trodde jag skulle klara mig utan då det gick så bra, men det var nog allt de pumpade i mig på sjukhuset som satt kvar.

På måndag opereras jag, instruktioner med tid och annat kommer nog idag.

Armen kliar och går i olika lila färger.

Jag blev så glad, långa hjälpsamma kommentarer satt ni och skrev till mig.
Ni är klart världens bästa bloggvänner, ni betyder mycket mer än ordet bloggvänner säger, ni lämnar god energi och ni hjälper mig att stå ut.
Först ville jag inte ens in till sjukhus men då sa fina Gerd på skarpen, "du åker in nu bums" och jag gjorde såklart som hon sa, det sker inte ofta att jag gör som någon säger till mig, jag är en sån som vet bäst, vill bestämma allt. Jag vill aldrig göra något som känns onödigt och som inte är till nytta för varken mig själv eller någon annan.

Jag ifrågasätter allt.... :-)

Kram med all min kärlek till just dig. ❤️onsdag 14 januari 2015

....hur använder man tandtråd med en hand?

Nu har jag lämna sjukhusrummet och de gräsliga kläder, visste du att man kan fylla en hel sal med patienter i 1 av deras underbyxor. :-)

Jag gillar bäst att kommentera från min laptop, tänkte att det kommer att funka fint då fingrarna är rörliga. Men det gick inte alls, för det är så långt in till tangenterna att jag fick lyfta armen så det blev bara ett stort AJ!
Tänkte hyvla mig ett par ostskivor i går och det gick inte alls, fick iallafall inga hela skivor. Det är små skitsaker man inte tänker på att man gör. Som detta med att använda tandtråd, försökte på alla möjliga sätt, till sist så såg jag ut som allt annat än en mänsklig form. :-) 


Jag kommer att opereras inom en vecka, men måste jag verkligen göra det, kan det inte bara få självläka? De var ju inne på det själva först, men idag hade de bestämt sig för operation. Jag gillar inte att armen börjat läka och att läkningen rivs upp för att sätta dit en platta.
Hade operationen skett direkt så vore det en annan sak.

Om det skulle finnas en ortoped som läser här inne så kanske du kan förklara detta för mig. :-)
.............nu skriver jag med datorn så det blir inga versaler, allt i mitt liv blir annorlunda, jag måste lära mig att göra saker annorlunda.
..... så egentligen är jag som ett barn igen. ...natten gick så där, var uppe klockan fem och satte på kaffe... ... nu kan jag heller inte göra min livsviktiga stretching, och om det är halt ute vågar jag mig inte ut, duschen och hårtvätt gick okej, ... när jag blir gipsat så kommer det att bli mindre okej,

......medicineringen skall jag försöka hålla till ipren och alvedon, det andra känns inte bra för mig.

så vill jag tacka er alla för era kommentarer och ni skall veta att detta hade varit så mycket jobbigare utan er, så stort tack för att du finns. love you all ♥Kram,K ♥tisdag 13 januari 2015

Jag är kvar på sjukhuset...


Troligtvis får jag vänta på operation, har varit och är fortfarande morfindrogad. Skall försöka få i mig lunch nu, fiskfilé med pärsiljesås...

Natten var jag mest vaken, eller låg i dvala... Tror inte min kropp gillar morfin. Nu får vi se om jag blir kvar här denna dag också...

Hur jag skall klara mig hemma är det stora frågan. Har aldrig varit av med en arm tidigare.... 
Tog en bild från fönstret....

Kan eller klarar inte att kommentera hos er nu...

Kram,K ❤️


måndag 12 januari 2015

Det är väldigt fint här..


Skall försöka äta, lax mycket gott.

Tack alla mina hjärtan som följer mig, det starker mig. ❤️


Allvarligt

Vet inte vad som sker, detta blir en allvarlig sak.Ögonen vill bara slutas...

Bruten
Bruten, troligen operation. Vet inte om jag får stanna kvar...

Så jävelskt ont...

Tog bort röntgenbilden..., personnummer kan ha synts...

Svimmar snart...


På sjukhuset..,Nu är jag på sjukhuset, glömde glasögonen så jag ser inte riktigt vad jag  skriver... Har fått morfin, underbara ambulans killar, ❤️❤️❤️
Ligger nu på en bår och kommer nog att liggs här några timmar..  Glömde laddaren i ambulansen, killarna var kvar så de kom tillbaka med den. Känner mig omhändertagen, överarmen är svullen till två  storlekar. Tröjan gick att få av utan att det gjorde alltför ont.

Kram, K ❤️

Hur vet jag om armen är bruten?Halkade till och ramlade två gånger ute, tog mig knappt hem, ont som tusan. Det knakar och jag skakar..

Kram, K ❤️